Techniek, Props en Puzzels

Controlroom Techniek

Experience games biedt een volledig basispakket aan apparatuur voor een professionele escape room. Dit pakket bestaat uit:

- Video : Systeem van 16 camera's met normaal & nachtzicht inclusief twee 32 inch TV schermen
- Audio : Professionele 1500 watt versterker met 6 speakers & subwoofer
- Luisteren : 8 speciale microfoons inclusief mixer en draadloos koptelefoonsysteem
- Computer : Pentium I5 computersysteem inclusief de nr1 escape room software en in-room TV scherm
- Verlichting: Software gestuurde verlichting inclusief 6 color en 9 white onafhankelijk aangestuurde lampen
- Afwerking : 19 Inch wandrek, draadloze muizen en toestenbord voor de bediening

Deze set hightech apparatuur die de basis is van elke professionele escape room control room, wordt ter plaatse volledig door ons aangelegd, geinstalleerd, ingeregeld en getest.
Kostprijs voor deze gehele installatie inclusief montage is 7900 euro exclusief btw (Prijspeil voorjaar 2024)

Maatwerk oplossingen

Experience games bouwt, ontwikkelt, levert en plaatst alle denkbare puzzeltechnieken en props. Of het nu gaat om artwork, props, toegangscontrole, in room theme art, constructies, of complete bouwwerken zoals treinstellen, metrostartions, piratenschepen, noem maar op.

We leveren deze onderdelen uitsluitend als maatwerk waardoor je zeker bent van een uniek artifact in jouw kamer.

Bezoek ook eens onze speciale website voor props en decors: www.123props.nl

Let op spoilers:
hieronder zijn een klein aantal verschillende door ons ontwikkelde props te vinden, die je tegen kunt komen in een van de rooms in Nederland of daar buiten. Ben je een escape room bezoeker, sla deze pagina dan over. Ben je daarentegen een eigenaar of bouwer, kijk dan vooral verder om te ontdekken wat we voor jullie kunnen doen.

communicatie meubel

Communicatie meubel


In room game onderdeel

Deze tafel met communicatie apparatuur en kaarten is een onderdeel waarbij uiteindelijk verbindingen moeten worden gelegd met kabels op het patch paneel. Wordt dat juist gedaan, dan wordt er een boodschap afgespeeld. Uiteraard kunnen we op deze manier allerlei zaken triggeren.

full color art work

Wall Art en design


Full color wandbekleding

Wij ontwerpen en leveren wandbekleding in full color die zelf heel eenvoudig kan worden aangebracht. De doeken kunnen wel 3 meter hoog en 15 meter breed uit een stuk worden gemaakt. Veel beter dan foto behang en herbruikbaar! We leveren dit op thema, waarbij we op maat een wandbekleding omtwerpen en vormgeven. Hierin kan alles worden meegenomen, zoals tekst, foto's, maar ook hints of andere info die je hufterproef op de wand wilt aanbrengen.

Deze wandbekleding kost ongeveer 30 tot 70 euro per m2. Minimum afname is 4 m2. Hierbij zijn alle materiaalkosten inbegrepen, maar ook het full color design en het ontwerp van de content

acces control unit

Toegangscontrole unit


Bedieningspaneel inclusief Lab deur

Deze prop bestaat uit een aluminium code invoer paneel met code unit, een activeringskastje en een complete laboratorium deur van 2 meter hoog en 15 cm dik, welke voorzien is van een tv scherm. De deur kan worden geopend na invoer van de juiste code.

audio video security

Control room inrichting


Audio, Video,Licht en beveiligingstechnieken

Voor een goede communicatie, een juiste sfeer en beleving is een goed cotrole systeem noodzakelijk. Je wilt de mensen in elke ruimte kunnen horen & zien, je wilt geluiden afspelen, je wilt de lichten aansturen. Allemaal zaken die in een control room thuis horen. Wij leveren complete control room inrichting, gebaseerd op de benodigde materialen van de kamer. Hierbij zijn de omvang, de soort kamer, het aantal ruimtes enz van invloed.

Een standaard volledig operationele control room met in-room audio, 16 camera's, in-room microfoons, in-room tv scherm, philips hue verlichting, meubel, computersysteem met software en aanleg kost ongeveer 7900 euro. Hierbij is ook een triggerbox die puzzels kan laten communiceen met het computersysteem, waardoor verlichting, audio en video automatisch kan worden aabgestuurd.
UITERAARD LEVEREN WE OOK INDIVIDUELE ONDERDELEN

chemical art

Chemische proeven, veilig en thematisch


DOE spellen zijn erg leuk

Deze proef geeft een kleurcode door het mengen van bepaalde veilige stoffen, vloeistoffen en materialen. Mensen vinden het ontzettend leuk om zo'n proefje te doen. Geen digitale prop, maar puur handwerk.

colorsensor.jpg

Kleuren sensor toegang


Kleuren mengen

Ook proefondervindelijk kleuren samenvoegen vinden mensen ontzettend leuk. Deze opstelling, die op de foto nog enigszins in ontwikkeling was, geeft bij een juist gemengde kleur toegang tot een bepaald onderdeel of tot een deur. De proef betaat uit een sensor unit, mengkleuren, een kleuren code boek en een werktafel. Deze wordt op locatie geinstalleerd

electronic turn table

Digitaal interactief loket


Loket dat een sleutel geeft

Dit loket is zo ontworpen dat, als er 3 juiste voorwerpen op de juiste plaats worden gezet, het draaiplatteau van het loket wordt vrijgegeven, waardoor een sleutel verkregen kan worden. leuk is dat je de volgende ruimte al een beetje kunt aanschouwen

hintsystems

Hintsystemen en computertechniek


Hints geven is vaak wenselijk

Met een oude draaischijftelefoon kan op een hele leuke manier een hint worden gegeven. Ook kun je zo'n telefoon gebruiken voor het geautomatiseerd geven van informtie. Leuk, en veel toegepast in rooms

interactive bord game

Interactief Schaakbord


Stukken plaatsen opent deuren

Een schaakbord als dit kan heel mooi worden omgebouwd tot een interactieve unit. Door het plaatsen van een aantal geselecteerde schaakstukken op bepaalde plaatsen kan een deur worden geopend, of een andere actie worden getriggerd.

keydispencer.jpg

Magische sleutel dispenser


Kleurverduistering

Deze complexe puzzel bied de mogelijkheid om kleuren onherkenbaar te maken. Door het geven van lichtflitsen kan uiteindelijk de juiste kleur worden geraden. Plaatsen van de magneten op de juiste kleur geeft een sleutel vrij.

multiplayer book on desk

Digitaal multiplayer Boek


Boek met lessenaar

Deze puzzel is bijzonder uitgebreidt. Het boek is onderdeel van een viertal puzzels, welke overigens niet zijn inbegrepen. Door het boek op de lessenaar te leggen, wordt deze draadloos van stroom voorzien. Vervolgens kan op de vier posities de juiste code worden ingevuld.

sliding painting

Schuifbaar schilderij


Schuiven triggert

Dit schilderij dat achter een authentieke lijst is gebouwd, zorgt er voor dat er een geluid wordt afgespeeld indien er naar links wordt geschoven. Ook het artwork is bij het ontwerp inbegrepen. Dit puzzel onderdeel kan zo in de muur worden aangebracht.

structures and decoration

Sturturen, en Decoratie


Volledige aankleding

Hier zie je een grot met waterloop, gesitueerd in een compleet bos met sfeerverlichting, rook en wandbekleding. Het gaat hier derhalve om de aankleding en inrichting van een geheel bos.

Gezien de complexheid en de hoge mate van sfeer, kost een inrichting als deze ongeveer 7500 tot 9500 euro. Hierbij zijn alle artwork, planten, waterlopen, vloerbedekking, verlichting enz inbegrepen.

thematical art.jpg

Thema ondersteunende bouwwerken


Thema ondersteuning

Bij bepaalde thema's horen bepaalde artifacts. In dit geval zien we een kleuisdeur, een model van een drukpers en een luik dat automatisch open gaat na het volbrengen van een opdracht.

theme art 2

Thema ondersteunende bouwwerken


Thema ondersteuning

Hier zijn een aantal water gerelateerde onderdelen, die als spelelement kunnen worden ingezet. Opvissen van kokers of grabbelen in 'kokend' water doen de spanning in de kamer verhogen. ZZZZZZZ

theme art

Thema ondersteunende bouwwerken


Beren op de weg

Deze gethematiseerde ijsbeer activeer verlichting waneeer je diep met je hand in de bek durft te gaan. Een spannende prop, die onmisbaar is voor het oplossen van een spelonderdeel

Factuuradres

Van Bosseware 21,
8014TB Zwolle
038 - 26 000 78
ontwikkeling@experiencegames.nl


Locatie Ontwikkelingsteam

Popovstraat 80 te Zwolle

Contact

Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel 038 - 26 000 78
We vragen ook uitdrukkelijk uw telefoonnummer omdat onze e-mail regelmatig in de spam verdwijnt en omdat we veel spam krijgen. Dat is ook de reden voor de extra vraag in het formulier.