Props, Puzzles & techniek

Maatwerk oplossingen

Experience games bouwt, ontwikkelt, levert en plaatst alle denkbare onderdelen voor escape rooms. Of het nu gaat om audio, video, artwork, props, toegangscontrole, in room theme art, constructies, en decoratie.

We leveren uitsluitend maatwerk waardoor je zeker bent van een uniek artifact in jouw kamer.

Let op spoilers:
hieronder zijn een groot aantal verschillende door ons ons ontwikkelde props te vinden, die je tegen kunt komen in een van de rooms in Nederland of daar buiten. Ben je een escape room bezoeker, sla deze pagina dan over. Ben je daarentegen een eigenaar of bouwer, kijk dan vooral verder om te ontdekken wat we voor jullie kunnen doen.

communicatie meubel

Communicatie meubel


In room game onderdeel

Deze tafel met communicatie apparatuur en kaarten is een onderdeel waarbij uiteindelijk verbindingen moeten worden gelegd met kabels op het patch paneel. Wordt dat juist gedaan, dan wordt er een boodschap afgespeeld. Uiteraard kunnen we op deze manier allerlei zaken triggeren.

Een uitgebreid kameronderdeel met puzzeltechniek zoals dit kost ongeveer 800 tot 1000 euro

full color art work

Wall Art en design


Full color wandbekleding

Wij ontwerpen en leveren wandbekleding in full color die zelf heel eenvoudig kan worden aangebracht. De doeken kunnen wel 3 meter hoog en 15 meter breed uit een stuk worden gemaakt. Veel beter dan foto behang en herbruikbaar! We leveren dit op thema, waarbij we op maat een wandbekleding omtwerpen en vormgeven. Hierin kan alles worden meegenomen, zoals tekst, foto's, maar ook hints of andere info die je hufterproef op de wand wilt aanbrengen.

Deze wandbekleding kost ongeveer 30 tot 70 euro per m2. Minimum afname is 4 m2. Hierbij zijn alle materiaalkosten inbegrepen, maar ook het full color design en het ontwerp van de content

acces control unit

Toegangscontrole unit


Bedieningspaneel inclusief Lab deur

Deze prop bestaat uit een aluminium code invoer paneel met code unit, een activeringskastje en een complete laboratorium deur van 2 meter hoog en 15 cm dik, welke voorzien is van een tv scherm. De deur kan worden geopend na invoer van de juiste code.

Een uitgebreid kamer onderdeel als dit kost ongeveer 900 tot 1100 euro

audio video security

Control room inrichting


Audio, Video,Licht en beveiligingstechnieken

Voor een goede communicatie, een juiste sfeer en beleving is een goed cotrole systeem noodzakelijk. Je wilt de mensen in elke ruimte kunnen horen & zien, je wilt geluiden afspelen, je wilt de lichten aansturen. Allemaal zaken die in een control room thuis horen. Wij leveren complete control room inrichting, gebaseerd op de benodigde materialen van de kamer. Hierbij zijn de omvang, de soort kamer, het aantal ruimtes enz van invloed.

Een standaard volledig operationele control room met in-room audio, camera's, in-room microfoons, in-room tv scherm, philips hue verlichting, meubel, computersysteem met software en aanleg kost ongeveer 2900 euro.
UITERAARD LEVEREN WE OOK INDIVIDUELE ONDERDELEN

chemical art

Chemische proeven, veilig en thematisch


DOE spellen zijn erg leuk

Deze proef geeft een kleurcode door het mengen van bepaalde veilige stoffen, vloeistoffen en materialen. Mensen vinden het ontzettend leuk om zo'n proefje te doen. Geen digitale prop, maar puur handwerk.

Een proefopstelling zoals deze kost 500 euro. Hierbij zijn alle onderdelen inbegrepen, inclusief verbruiksstoffen voor 500 groepen

colorsensor.jpg

Kleuren sensor toegang


Kleuren mengen

Ook proefondervindelijk kleuren samenvoegen vinden mensen ontzettend leuk. Deze opstelling, die op de foto nog enigszins in ontwikkeling was, geeft bij een juist gemengde kleur toegang tot een bepaald onderdeel of tot een deur. De proef betaat uit een sensor unit, mengkleuren, een kleuren code boek en een werktafel. Deze wordt op locatie geinstalleerd

Een opstelling als deze, die op locatie wordt geplaatst kost ongeveer 800 tot 1000 euro

electronic turn table

Digitaal interactief loket


Loket dat een sleutel geeft

Dit loket is zo ontworpen dat, als er 3 juiste voorwerpen op de juiste plaats worden gezet, het draaiplatteau van het loket wordt vrijgegeven, waardoor een sleutel verkregen kan worden. leuk is dat je de volgende ruimte al een beetje kunt aanschouwen

Een prop zoals dit, waarbij ook de wanden moeten worden aangepast, en waarbij stroom op locatie van het loket moet worden aangelegd, kost ongeveer 1250 euro inclusief plaatsing. Kan eventueel ook zelf worden geplaatst

hintsystems

Hintsystemen en computertechniek


Hints geven is vaak wenselijk

Met een oude draaischijftelefoon kan op een hele leuke manier een hint worden gegeven. Ook kun je zo'n telefoon gebruiken voor het geautomatiseerd geven van informtie. Leuk, en veel toegepast in rooms

Een standaard hinttelefoon met bel en gebeld worden functie, of een telefoon die op basis van een andere activiteit over gaat en bij opnemen een boodschap afspeelt, kost ongeveer 350 - 500 euro.

interactive bord game

Interactief Schaakbord


Stukken plaatsen opent deuren

Een schaakbord als dit kan heel mooi worden omgebouwd tot een interactieve unit. Door het plaatsen van een aantal geselecteerde schaakstukken op bepaalde plaatsen kan een deur worden geopend, of een andere actie worden getriggerd.

Een interactieve bordgame zoals dit kost ongeveer 400 tot 600 euro

keydispencer.jpg

Magische sleutel dispenser


Kleurverduistering

Deze complexe puzzel bied de mogelijkheid om kleuren onherkenbaar te maken. Door het geven van lichtflitsen kan uiteindelijk de juiste kleur worden geraden. Plaatsen van de magneten op de juiste kleur geeft een sleutel vrij.

Een puzzel zoals deze kost ongeveer 500 tot 750 euro

multiplayer book on desk

Digitaal multiplayer Boek


Boek met lessenaar

Deze puzzel is bijzonder uitgebreidt. Het boek is onderdeel van een viertal puzzels, welke overigens niet zijn inbegrepen. Door het boek op de lessenaar te leggen, wordt deze draadloos van stroom voorzien. Vervolgens kan op de vier posities de juiste code worden ingevuld.

Deze volleodg op maat gerealiseerde puzzel kost ongeveer 900 tot 1100 euro

sliding painting

Schuifbaar schilderij


Schuiven triggert

Dit schilderij dat achter een authentieke lijst is gebouwd, zorgt er voor dat er een geluid wordt afgespeeld indien er naar links wordt geschoven. Ook het artwork is bij het ontwerp inbegrepen. Dit puzzel onderdeel kan zo in de muur worden aangebracht.

Een compleet functionerend puzzelonderdeel als dit, kost ongeveer 600 tot 800 euro

structures and decoration

Sturturen, en Decoratie


Volledige aankleding

Hier zie je een grot met waterloop, gesitueerd in een compleet bos met sfeerverlichting, rook en wandbekleding. Het gaat hier derhalve om de aankleding en inrichting van een geheel bos.

Gezien de complexheid en de hoge mate van sfeer, kost een inrichting als deze ongeveer 5000 tot 7500 euro. Hierbij zijn alle artwork, planten, waterlopen, vloerbedekking, verlichting enz inbegrepen.

thematical art.jpg

Thema ondersteunende bouwwerken


Thema ondersteuning

Bij bepaalde thema's horen bepaalde artifacts. In dit geval zien we een kleuisdeur, een model van een drukpers en een luik dat automatisch open gaat na het volbrengen van een opdracht.

Een kluisdeur zoals hier afgebeeld, inclusief trigger electronica kost ongeveer 850 euro. Zwaar voor de beleving, maar aanzienlijk lichter dat een echte.

theme art 2

Thema ondersteunende bouwwerken


Thema ondersteuning

Hier zijn een aantal water gerelateerde onderdelen, die als spelelement kunnen worden ingezet. Opvissen van kokers of grabbelen in 'kokend' water doen de spanning in de kamer verhogen. ZZZZZZZ

theme art

Thema ondersteunende bouwwerken


Beren op de weg

Deze gethematiseerde ijsbeer activeer verlichting waneeer je diep met je hand in de bek durft te gaan. Een spannende prop, die onmisbaar is voor het oplossen van een spelonderdeel

Een zo fraai vormgegeven thema onderdeel als dit kost ongeveer 750 tot 950 euro.

Contact- en factuuradres

Van Bosseware 21,
8014TB Zwolle
038 - 26 000 78
ontwikkeling@experiencegames.nl


Locatie Ontwikkelingsteam

Heinoseweg 12 te Zwolle

Contact

Heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel 038 - 26 000 78